Technische Universiteit Delft
Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
TransporttechnologieP.J. Doorduin Invloedslijnenberekening voor klap van een brugkraan met twee hangstangen: een MATLAB-programma.
Computeropdracht, Rapport 94.3.TT.4370, Sectie Transporttechniek en Logistieke Techniek.


Dit rapport is een weergave van de ontwikkeling van een programma in het computerpakket MATLAB. Het programma is specifiek toegepast op een statisch onbepaald probleem, dat optreedt wanneer de klap van een brugkraan aan twee hangstangen is opgehangen. De constructie wordt belast door het eigengewicht en door een belasting die ontstaat bij een voorgeschreven verplaatsing van één van de ophangpunten van de hangstangen. De voorgeschreven verplaatsing varieert van een gegeven minimum tot een gegeven maximum. Het ontwikkelde programma berekent de invloedslijnen van het buigend moment in een gedefinieerd punt van de klap, van de normaalkrachten in de hangstangen en van de reactiekrachten.

In het rapport wordt eerst de modelopzet behandeld, met de bijbehorende theorie. Daarna vindt men een beschrijving van het programma en wordt bewezen dat het programma correct werkt. Daarna wordt de uitvoer kort besproken.


Rapporten studenten Transporttechniek en Logistieke Techniek
Gewijzigd: 2008.05.10; logistics@3mE.tudelft.nl , TU Delft / 3mE / TT / LT.