Technische Universiteit Delft
Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
Transporttechnologie / Logistieke TechniekE. van Sliedregt Co-ordinated supply chain management.
Literatuuropdracht/scriptie, Rapport 97.3.LT.4828, Transporttechnologie, Logistieke Techniek.


In het verleden hebben organisaties zich voornamelijk bezig gehouden met het maken van de juiste beslissingen binnen het bedrijf. In dit geval zijn de verschillende functies van een organisatie, waaronder assemblage, opslag en distributie gewoonlijk ontkoppeld in hun functionele en geografische onderdelen door buffers met grote voorraad. Op deze manier is de complexiteit van de besluitvorming gereduceerd, aangezien elk onderdeel los wordt gezien van de andere. Het los zien van elkaar van de onderdelen kan echter prijzige consequenties hebben. Dit probleem wordt steeds duidelijker in de huidige internationalisernng van de markt.

Tegenwoordig doen steeds meer bedrijven daarom inspanningen om alle onderdelen van de goederenketen te coördineren en controleren zodat goederen en diensten aan klanten kunnen worden geleverd tegen lage kosten en met een hoge servicegraad.

Er zijn veel modellen ontwikkeld die de verschillende fases in de goederenketen of zelfs een gehele goederenketen coördineren. Ook modellen die strategische besluitvorming bevatten worden steeds populairder sinds zij hebben laten zien dat grote besparingen kunnen worden gehaald bij bijvoorbeeld het kiezer van de juiste locatie voor nieuwe vestigingen.


Rapporten studenten Logistieke Techniek
Gewijzigd: 1998.06.25; logistics@3mE.tudelft.nl , TU Delft / 3mE / TT / LT.