Technische Universiteit Delft
Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
TransporttechnologieW.P. van der Most Assen voor AGV-achtige voertuigen: inventarisatie van de standaardcomponenten van asstellen geschikt voor de toekomstige generaties AGV's en vergelijkbare voertuigen.
Literatuuropdracht/scriptie, Rapport 98.3.TT.4994, Sectie Transporttechniek en Logistieke Techniek.


Bij het ontwerpen van een nieuw voertuig is het verstandig om gebruik te maken van bestaande onderdelen. Door gebruik te maken van in de handel verkrijgbare componenten kan flink bespaard worden op de ontwikkelingskosten en de prijs van het te ontwerpen voertuig.

In dit rapport wordt gekeken naar op banden rijdende voertuigen voor het transport van goederen zoals vrachtwagens, AGV's (automatisch gestuurde voertuigen) en multitrailers. Een belangrijke groep onderdelen van een dergelijk voertuig is het asstel. De onderdelen hiervan zijn: Voor het ontwerp van een asstel voor een dergelijk voertuig is een keuzeschema in de vorm van een stroomschema gemaakt. Hierin wordt aangegeven in welke volgorde de verschillende onderdelen gekozen moeten worden en uit welke soorten onderdelen gekozen kan worden. Deze onderdelen komen in de verschillende hoofdstukken aan de orde.

In hoofdstuk twee wordt aangegeven waar het aantal asstellen van een voertuig van af hangt. In hoofdstuk drie wordt de vering besproken. Daarna wordt in hoofdstuk 4 de verschillende vormen van belastingegalisatie behandeld. In hoofdstuk vijf wordt het stuursysteem besproken, in hoofdstuk zes het remsysteem. Vervolgens worden, achtereenvolgend in hoofdstuk zeven en acht, de wieltypen en de bandensoorten besproken.


Rapporten studenten Transporttechniek en Logistieke Techniek
Gewijzigd: 2008.09.08; logistics@3mE.tudelft.nl , TU Delft / 3mE / TT / LT.