Technische Universiteit Delft
Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
TransporttechnologieA.W.J. de Graaff In hoogte verstelbaar containerplatform voor FAMAS-JCC-kraan.
Ontwerpopdracht, Rapport 99.3.TT.5162, Sectie Transporttechniek en Logistieke Techniek.


In het kader van het FAMAS-JCC-project worden verschillende mogelijkheden onderzocht om de capaciteit van een containerkraan te vergroten. Een van de mogelijkheden is het toepassen van een systeem waarbij twee katten in serie worden gebruikt. Er dient dan wel een platform te zijn waar containers opgezet kunnen worden voordat de andere kat deze er weer aftilt. Dit rapport betreft een ontwerp voor een in hoogte verstelbaar containerplatform.

Het ontwerp is gebaseerd op globale afmetingen van huidige typen containerkranen, zonder verder teveel in detail te treden, daar het ontwerp geïmplementeerd dient te worden in nieuwe kranen.
Het ontwerp bestaat uit een platform van 3m bij 16m van HE-A-1000-profielen wat voor een gedeelte tussen de waterzijdige poten van de kraan hangt. Voor het hijsen wordt gebruik gemaakt van eenmalig ingeschoren kabels. Als het platform op zijn gewenste hoogte is wordt het ondersteund op vier hoekpunten door een borging die aan de waterzijdige poten zit en aan een soort stellage evenwijdig aan de waterzijdige poten.


Rapporten studenten Transporttechniek en Logistieke Techniek
Gewijzigd: 2007.01.01; logistics@3mE.tudelft.nl , TU Delft / 3mE / TT / LT.