Technische Universiteit Delft
Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
TransporttechnologieT.J. Mastenbroek, Het ontwerpen van een planningstool voor Vopak Logistic Services Dordrecht
Computeropdracht, Rapport 2005.TL.6994, Sectie Transporttechniek en Logistieke Techniek.


Klanten komen hun producten laden en lossen op de terminal. Om deze handelingen mogelijk te maken is medewerking nodig aan de kant van Vopak Logistic Services Dordrecht (VLSD). Op administratief en operationeel vlak heeft VLSD mensen in dienst om dit in goede banen te leiden. De opdracht houdt in een planningstool te ontwerpen dat bijdraagt aan een sterk verbeterde efficiëntie op het operationele vlak.
In hoofdstuk 3 worden alle handelingen waarvoor de operators verantwoordelijk zijn beschreven. In hoofdstuk 4 wordt eerst beschreven wat er vandaag de dag gepland wordt, vervolgens komen feiten aan bod gerelateerd aan al de handelingen die in de eerste helft van het jaar 2005 plaats hebben gevonden. Belangrijke feiten voor de te ontwerpen planningstool zijn vooral hoe lang elke handeling duurt.
De introductie van slotplanning vindt plaats in hoofdstuk 5, een vereiste van slotplanning is dat bekend is hoe laat een handeling kan beginnen en hoe lang dit zal gaan duren.
Om een goed werkende planningstool te ontwerpen is het totale planningsproces in kaart gebracht. Alle vragen die in het planningsproces beantwoord moeten worden om tot een geüpdate planning te komen, neemt de planningstool voor zijn rekening.


Rapporten studenten Transporttechniek en Logistieke Techniek
Gewijzigd: 2005.12.05; logistics@3mE.tudelft.nl , TU Delft / 3mE / TT / LT.